Slimme Lantaarnpalen


Slimme lantaarnpalen kunnen van alles. Snuffelen aan de luchtkwaliteit, luisteren, kijken en communiceren. De palen kunnen met wifi, 2G, 3G, 4G of 5G uitgerust worden. Het bedrijf Sustainder uit Emmen produceert "slimme verlichting voor een duurzame toekomst". Middels het plaatsen van cassettes of via software upgrades kunnen de opties van lantaarnpaal aangepast worden, ook na aanschaf en zonder dat dit zichtbaar is.

Slimme palen

Een soortgelijk Nederlands bedrijf dat slimme palen biedt is TVILight, gevestigd in Amsterdam en Groningen. Zij hebben een groot project gedaan met slimme verlichting in Helmond en in de haven van Moerdijk.

De EU heeft plan om 10 miljoen slimme lantaarnpalen te plaatsen. Slimme lantaarnpalen worden verkocht als duurzaam, vanwege besparingen door LED lampen, maar de extra energiekosten voor Wifi of Mobiel dataverkeer worden buiten beschouwing gelaten.

Slimme palen

Video Bronnen:


Small cell radiation intensity - Cataraqui Woods, Kingston, Ontario Mark Gildenhaar.Slimme Lantaarnpalen en Privacy. CBS.NIEUWE TELECOMWET

In de zomer van 2019 is het Wetsvoorstel Implementatie Telecomcode 🔗 gepresenteerd door het ministerie van Economische Zaken. Tijdens de internetconsultatie is hierop gereageerd door een 20-tal gemeenten 🔗 en meer dan 1.000 burgers.

De nieuwe telecomwet zal vermoedelijk begin van 2020 voorgelegd worden aan de Tweede Kamer.

De voornaamste bezwaren zijn:

 • Met de voorgenomen wetgeving hebben gemeenten geen zeggenschap over de plaatsing van 5G-antennes. Telecombedrijven krijgen het recht om overal waar men wenst antennes op te hangen.
 • Er is weinig tot geen onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van 5G.
 • De kosten en risico’s van aanleg en energieverbruik lijken voor een groot deel voor rekening te komen van de gemeenten.
 • De aansprakelijkheid bij schade is niet geregeld, terwijl bekend is dat de grootste verzekeraar, Lloyds of London, gezondheidsclaims door 5G/wifi niet dekt.MEER BRONVERMELDINGEN

Met 5G is er geen ontsnappen meer aan: overal in de gaten gehouden en alom schadelijke straling. De 5e generatie van het mobiele netwerk wordt gepresenteerd als een supersnel en ideaal alternatief voor 4G. Overheid en Telecom presenteren mooie verkooppraatjes, maar verzwijgen en ontkennen de gevaren.

Aardbeien- en tuinkerstest | met en zonder wifi


FLYER | 5G is niet oké

FLYER | 5G is niet oké

 1. meer zendmasten
 2. meer frequenties & straling
 3. meer energieverbruik
 4. meer hacking & spionage
 5. meer big brother
 1. minder gezondheid
 2. minder bomen & bijen
 3. minder goed klimaat
 4. minder veiligheid & privacy
 5. minder vrijheid
5gisnietoke.nl/ 2020/ info & contact