“5G” | een stoomcursus


5G is een containerbegrip voor allerlei grote veranderingen die nu uitgerold worden met het nieuwe 5G-netwerk. Met 5G komen er nieuwe soorten zendmasten, er gaat van hogere frequenties gebruik gemaakt worden en alle slimme apparaten, robots en voertuigen worden aangesloten op het IoT via het smartgrid.

Het 5G-netwerk, met daaraan verbonden het IoT heeft zoveel kanten dat het overdonderend kan zijn. Niet alleen neemt de straling toe, maar er worden ook hogere frequenties gehanteerd. Met deze frequenties kan de werking van lichaam en geest beïnvloed worden. Ook komt er een nieuw type mast die bundels straling kan vormen en deze richten op specifieke individuen. De techniek van 5G bevat talloze mogelijkheden om iedere burger te bespioneren en te controleren. En de grote hoeveelheid data die met 5G & het IoT in handen van de telecomindustrie komt, zal oppermachtig maken.

Doe de 5G Stoomcursus

5G | een stoomcursus


NIEUW MET DE KOMST VAN 5G

Nieuwe features van 5G


Millimeter waves

5G maakt gebruik van de huidige frequenties, maar ook van nieuwe hogere frequenties. Deze hogere frequenties bestaan uit kortere golven en worden daarom vaak aangeduid als millimetergolven.

Dit filmpje laat zien dat de huidige straling van een magnatron (2,4 GHz, dezelfde frequentie als wifi), met een golflengte van ongeveer 12 centimeter geen invloed heeft op fruitvliegjes. De golf is te lang om ze te beschadigen. Maar plaats je hond of baby niet in een magnetron, dat is fataal.

5G golflengtes in Nederland:

  • 700 MHz | golflengte 43,2 cm
  • 1400 MHz | golflengte 24,0 cm
  • 2100 MHz | golflengte 15,2 cm
  • 3500 MHz | golflengte 8,2 cm
  • 26 GHz | golflengte 1 cm
  • 60 GHz | golflengte 76 mm

Wifi golflengtes:

  • 2,4 GHz | golflengte 12,7 cm (Magnetron)
  • 5 GHz | golflengte 5,1 cm

Small Cell

Hogere frequenties reizen minder ver. Daarom is voor 5G een uitbreiding van het aantal zendmasten nodig. In stedelijke gebieden zal er om de 50 tot 200 meter een zendmast moeten komen. Deze 5G masten met kort bereik worden 'small cells' genoemd. Voor een soepele gebruikerservaring zijn er heel veel zendmasten nodig. Bomen en gebouwen zijn ingewikkelde obstakels. Het signaal valt direct weg als er geen directe zichtlijn is tussen beller en zendmast.

Er komen tienduizenden kleine cellen in de stedelijke gebieden, bijvoorbeeld op bushokjes, lantaarnpalen, wegbewijzering, abri's en gebouwen.

Daarnaast komen er grote zendmasten voor 5G die zorgen voor een volledige dekking. De grote masten werken met lagere frequenties die verder reiken, ook onder bomen, binnenshuis en op het platteland.


Massive MIMO

Met de uitrol van 5G komt er een nieuw type zendmast, de Massive MIMO. Multiple Input, Multiple Output is de betekenis van MIMO. Met dit type mast kunnen veel meer connecties verwerkt worden. De grote hoeveelheid simultane datastromen zorgen voor veel interferentie en daarom wordt tegelijk met massive MIMO ook Beamforming geïntroduceerd, waarmee het probleem van interferentie opgelost wordt.

Beamforming en Massive MIMO worden op dit moment in Nederland getest, ook op het netwerk van 4G. Het gebruik van deze techniek is niet voorbehouden aan 5G en kan los daarvan worden uitgerold.

Door de toename van het aantal connecties kunnen allerlei apparaten van het Internet of Things (het IOT) aangesloten worden. Massive MIMO maakt het smartgrid mogelijk.


Beamforming

Het nieuwe type zendmast dat gebruik maakt van Massive MIMO, kan door middel van Beamforming bundels straling richten op specifieke gebruikers. Voor beamforming wordt gebruik gemaakt van phased array antennes 🔗. Hierdoor wordt straling beter gericht en is er minder last voor anderen in de omgeving. Dat lijkt mooi, maar is het niet.

Wat niet wordt verteld, is dat deze techniek ook gebruikt kan worden als wapen. De techniek is gebaseerd op militaire patenten 🔗. Het wordt een 'active denial system' genoemd en is ontwikkeld door de Militaire Industrie. Met 5G is populatie- en mindcontrol mogelijk.

Bovenstaand filmpje van de industrie laat zien hoe het werkt. Niet alle zendmasten zullen gebruik maken van Beamforming. Veel masten zullen gewoon op de ouderwetse manier in de rondte blijven stralen.


Full Duplex

Met de techniek van Full Duplex wordt het proces van data ontvangen en verzenden efficiënter. Normaliter wordt het signaal gebruikt in één richting. Met Full Duplex kan het signaal simultaan gebruikt worden voor zowel zenden als ontvangen.


Pulsed EMF

Met 5G zullen de signalen gepulseerd worden. Dit is niet iets nieuws, maar wel belangrijk om te onderkennen. Pulsatie maakt het signaal krachtiger en zorgt voor een efficientere communicatie (wat betreft snelheid en datahoeveelheid). Gepulseerde golven EMF zijn bekend uit de medische wetenschap. Daar worden ze gebruikt om het lichaam te helen. Maar gepulseerde EMF golven kunnen het lichaam ook ziek maken en vroegtijdig verouderen.VERKOOPPRAATJES VAN DE INDUSTRIE

Schematische schets van de nieuwe situatie

Volgens de Telecomindustrie wordt de hoeveelheid straling juist minder met 5G vanwege Beamforming. Wat ze in die berekening niet meenemen is dat er tienduizenden masten bijkomen, en niet al die masten werken met Beamforming. Wat ze ook achterwege laten is dat het niet alleen om onze telecommunicatie gaat, maar om allerlei IOT dingen, ook zelfrijdende auto's. Alle dingen stralen zich een ongeluk in de toekomst. Wat ze verder niet vertellen is dat de straling intenser zal zijn door het gebruik van hogere frequentiebanden en de sterkte van het gepulseerde signaal. En wat ze zeker niet zullen vertellen is dat de Millimeter waves van 5G in het gebied komen waar ons lichaam en geest bestuurt kunnen worden. Best wel een eng idee als je weet dat 5G ontwikkeld is door het Amerikaanse leger. Het is zonnig op het plaatje van de Telecomindustrie. In werkelijkheid regent het straling, worden de bomen die in de weg staan gekapt en zal er geen vlinder meer in de lucht vliegen.

No place to hide


Alle nieuwe zenders voor 5G komen bovenop de bestaande netwerken van 2, 3 en 4G. Wellicht dat 3G (UMTS) gaat vervallen, maar dat is nog niet duidelijk. Tel daarbij op de Internet satellieten van Elon Musk 🔗 en Amazon 🔗 en de Internet balloons van Google 🔗 en je weet één ding zeker: De hoeveelheid straling neemt exponentieel toe. De gehele aarde wordt gevangen in een web. Vluchten kan niet meer.5G TESTEN IN NEDERLAND

Vergunningen uitgegeven door Het Antennebureau

Uitgegeven vergunningen


Met 5G is het plan om het gebied van de microgolven te benutten tot 300 GHz. Volgens het Kennisplatform Elektromagnetische velden 🔗 zullen in Nederland voor 5G de frequenties 700 MHz, 3,5 GHz en 26 GHz gebruikt gaan worden.

Volgens het Agentschap Telecom 🔗 worden in 2020 de eerste drie frequentiegebieden geveild: 700 MHz, 1400 en 2100 MHz. Gebruik van de 3,5 GHz frequentieband is in het Noorden van Nederland momenteel niet mogelijk vanwege de satellieten van Defensie. De 26 GHz band wordt ook gebruikt voor straalverbindingen. Voor 3,5 GHz, 26 GHz en 60 GHz is nog geen veiling bekend gemaakt.

Naast de 5G zenders zullen er Wifi zenders (op 2,4 en 5 GHz) gebruikt worden voor het smartgrid van 5G, waarvoor geen vergunning noodzakelijk is.

Ieder loket van de overheid hanteert een andere versie van frequenties en veilingen. De 5G testen volgens Het Antennebureau 🔗 staan in de tabel.DE EERSTE 5G WAARNEMINGEN


Smartphone test op 5G locatie (11 min)
Hete handen van een oververhitte 5G smartphone...
Video van Marques Brownlee (VS).


Extreme bomenkap voor 5G (2 min)
Bomen zijn maar lastig voor 5G, kappen maar...
Video van Lee Garett (IR).


Geen insecten op 5G testsite (3 min)
Wie heeft er ook insecten en vogels nodig?
Video van Anthony Steele (UK).


Dode bijen onder een 5G mast (3 min)
Vaarwel goede oude Bij...
Video van Philip Sites (VS).HET MYSTERIE VAN VALLENDE VOGELS & VLUCHTENDE KOEIEN

Nederland is wereldberoemd geworden door 5G testen. Althans, dat is het verhaal. Zeker weten we het niet, maar er is gerede kans dat testen de oorzaak zijn. In Noord Groningen en Friesland 🔗 slaan er de laatste tijd groepen koeien op hol. In meerdere stallen tegelijk werden de koeien angstig en begonnen in de rondte te rennen. Een boer uit Stitswerd in Noord Groningen zei hierover: "Ze breken hier de tent bijna af" 🔗. De oorzaak is tot dusver niet opgehelderd, maar de boerderijen liggen in de buurt van gebieden waar 5G getest wordt.

In Den Haag 🔗 en later ook in Breda 🔗 vielen er spreeuwen uit de lucht. Met tientallen tegelijk vielen ze op de grond. Dood. Volgens de NOS was het voedselvergiftiging 🔗. Maar sinds wanneer slaat voedselvergiftiging bij ieder dier op exact hetzelfde tijdstip toe, terwijl de ene spreeuw misschien eerst een patatje heeft gegeten en die andere spreeuw (een echte vegan) alleen een blauwe bes? Dan val je niet met tien tegelijk uit de lucht (maar ga je op een tak zitten uitpuffen). Volgens het Antenneregister 🔗 staan rondom het Haagse Huijgenspark 3G, 4G en IOT masten. Deze masten kunnen voorzien zijn geweest van nieuwe "5G" technologie, zoals beamforming en massive MIMO. Hiervoor is geen nieuwe vergunning noodzakelijk.

Uit de hele wereld komen inmiddels verslagen van vallende vogels. In verschillende steden vallen ze zonder ogenschijnlijke reden uit de lucht. Soms op slag dood, soms versuft.

Er zijn ook berichten van vogels die tegen ramen aanvliegen.

Hier een filmpje van vogels die uit een boom vallen in Coventry in Engeland, maart 2019.


de geest is uit de fles | Opland omgedacht

5gisnietoke.nl/ 2019/ info & contact