Meer Straling


Soms hoor je dat met 5G de straling minder wordt. Is dat waar?

Bij 5G komt een nieuw type zender die bundels straling gebruikt, 'Beamforming' genaamd. Door een bundel op de beller te richten verminderd de straling voor de omgeving. Dit is een vooruitgang, maar aan de techniek van Beamforming kleven grote bezwaren en niet alle masten zullen voorzien worden van dit type zender.

Meer zendmasten


De zenders voor de bestaande netwerken van 2G en 4G blijven werken. Wellicht dat het netwerk van 3G wordt ontmanteld, maar dit kan verschillen per provider. De zenders voor 5G komen dus bovenop het huidige aantal van ruim 45.000.

Driemaal landelijke dekking


Iedere provider die meedoet zal eigen 5G zenders gaan plaatsen. Dat betekent dat er driemaal een landelijk dekkend netwerk van 5G straling komt.

Meer data


Met de overgang naar 4G is het dataverbruik destijds gestegen met 80%. De regel is: Als netwerken sneller zijn, wordt er meer data verbruikt. Meer data betekent meer straling. 5G wordt vele malen sneller. Gamen, downloaden en streamen zullen moeiteloos gaan. Het ligt dus in de verwachting dat het dataverbruik wederom een forse stijging laat zien.

Hoog frequente straling


Om de capaciteit en de snelheid van 5G te vergroten gaat gewerkt worden met hoge frequenties. Deze straling is intenser voor mens en natuur. Uit eerste onderzoeken is gebleken dat insecten opwarmen door 5G en dat de huid van mensen geïrriteerd kan raken.

Small Cells


Voor het deel van 5G dat gebruik gaat maken van hoge frequenties (3,5, 26 en 60 GHz) zijn heel veel kleine antennes nodig. Deze komen bijvoorbeeld in lantaarnpalen, bushokjes, abri's, verkeerslichten of op gebouwen. Deze 'small cells' worden in stedelijke gebieden om de 50 tot 200 meter geplaatst. Met dit plan komt de straling dichterbij huis, misschien wel voor je deur. Antennes dichterbij huis betekent meer straling.

Internet der Dingen


Met de uitrol van 5G wordt een netwerk neergezet dat slimme apparaten en voertuigen kunnen gebruiken voor communicatie. KPN schrijft hierover: "Over twee à drie jaar is 5G dusdanig volwassen dat gigantische aantallen apparaten zoals bewakingscamera’s en straatverlichting met sensoren tegelijk kunnen worden bediend. Per vierkante kilometer kan dat gemakkelijk oplopen tot boven het miljoen."

In Nederland zullen miljarden apparaten communiceren met het 5G netwerk. Al die communicatie komt bovenop het reguliere gebruik van het netwerk voor mobiele telefonie. En dat betekent een ware data explosie.

Stralende mobieltjes en andere slimme apparaten


Het zijn niet alleen de zenders en antennes die stralen. De slimme mobieltjes, slimme auto's, slimme meters en al die andere slimme dingen stralen allemaal ook. De hoeveelheid data voor een zelfsturende auto loopt aardig op, een uurtje rijden is al snel een paar honderd Gigabyte aan communicatie met alle zenders en antennes onderweg. Dit betekent een explosieve groei van straling op straat, in de auto of de bus, op je werk of thuis.

Met 5G zal de straling exponentieel toenemen, omdat:


 1. 5G bovenop het huidige netwerk komt en drie providers een landelijk dekkend netwerk gaan uitrollen
 2. Het dataverbruik voor mobiel telefoonverkeer door een sneller 5G zal toenemen (denk aan gaming, streaming, downloaden)
 3. Er tienduizenden zenders bijgeplaatst gaan worden, dichter bij huis, in bijvoorbeeld straatmeubilair
 4. Miljarden slimme apparaten en voertuigen gaan communiceren via 5G en dat al deze 'dingen' ieder op zich ook straling verspreiden
 5. Er hogere frequenties gebruikt gaan worden die intenser zijn voor de gezondheid

Tel daarbij op de Internet satellieten van Elon Musk 🔗 en Amazon 🔗 en de Internet balloons van Google 🔗 en je weet één ding zeker: De hoeveelheid straling neemt exponentieel toe.

Meer Straling met 5G
Mobiele telefoon straling
Slimme Auto's
Slimme dingen in huis


VERKOOPPRAATJES VAN DE INDUSTRIE

Schematische schets van de nieuwe situatie

Volgens de Telecomindustrie wordt de hoeveelheid straling juist minder met 5G vanwege Beamforming. Wat ze in die berekening niet meenemen is dat er tienduizenden masten bijkomen, en niet al die masten werken met Beamforming. Wat ze ook achterwege laten is dat het niet alleen om onze telecommunicatie gaat, maar om allerlei IoT dingen, ook zelfrijdende auto's. Alle dingen stralen zich een ongeluk in de toekomst. Wat ze verder niet vertellen is dat de straling intenser zal zijn door het gebruik van hogere frequentiebanden en de sterkte van het gepulseerde signaal. En wat ze zeker niet zullen vertellen is dat de Millimeter waves van 5G in het gebied komen waar ons lichaam en geest bestuurt kunnen worden. Best wel een eng idee als je weet dat 5G ontwikkeld is door het Amerikaanse leger. Het is zonnig op het plaatje van de Telecomindustrie. In werkelijkheid regent het straling, worden de bomen die in de weg staan gekapt en zal er geen vlinder meer in de lucht vliegen.STRALING IN KAART GEBRACHT

Frequentie Atlas | NASA


STRALINGSMETINGEN | wat meten we?

Metingen van het youtubekanaal Patrick van der Burght TV 🔗

Metingen van het youtubekanaal Jason Wolmuis 🔗

Metingen van het youtubekanaal Bureau Straling Meten 🔗PAS OP | we zijn electromagnetische wezens!

Ziek van Straling | fotoserie in het AD
5G Expperiment
SAY NO TO 5G


MEER BRONVERMELDINGEN

Met 5G is er geen ontsnappen meer aan: overal in de gaten gehouden en alom schadelijke straling. De 5e generatie van het mobiele netwerk wordt gepresenteerd als een supersnel en ideaal alternatief voor 4G. Overheid en Telecom presenteren mooie verkooppraatjes, maar verzwijgen en ontkennen de gevaren.FLYER | 5G is niet oké

FLYER | 5G is niet oké

 1. meer straling
 2. meer frequenties & antennes
 3. meer energieverbruik
 4. meer hacking & spionage
 5. meer big brother
 1. minder gezondheid
 2. minder bomen & bijen
 3. minder goed klimaat
 4. minder veiligheid & privacy
 5. minder vrijheid
5gisnietoke.nl/ 2020/ info & contact