“5G” betekent minder Veiligheid


Met 5G is het de bedoeling om allerlei slimme dingen (smart things) aan te sluiten op het internet der dingen (Internet of Things, IoT). Alles communiceert via een overkoepelend slim netwerk (smart grid). Slimme dingen zijn op afstand te bedienen, door de gebruiker, maar ook door de fabrikant of kwaadwillenden.

Verstoring van dagelijkse processen


Met alle mogelijke verstoringen door hackers, stroomuitval of spionage, betekent dat het eens zo normale leven minder veilig wordt. De afhankelijkheid van alle technologie zorgt voor een kwetsbare maatschappij waar minder veiligheid is.PUBLICATIES

5G Cybersecurity Report EU

EU coordinated risk assessment of the cybersecurity of 5G networks (Report, 9 October 2019)

Download PDF
33 pagina's 1,8 MB

download PDF

Big Data in een vrije en veilige samenleving
Rapport van de Wetenschappelijke raad voor regeringsbeleid
(Nederlands, 2016)

Download PDF
172 pagina's 3,7 MBFlyer 5G is niet oké | bronnen & videos

Er is reden tot ongerustheid over 5G. De vijfde generatie van het mobiele netwerk wordt gepresenteerd als een supersnel en ideaal alternatief voor 4G. Door 5G & het Internet of Things (IoT) wordt alles met elkaar verbonden. Dat klinkt handig, maar is al die draadloze straling veilig? 268 wetenschappers & artsen zeggen van niet. Zij roepen op om 5G te stoppen!

De straling van 5G komt dichter bij huis en wordt intenser. In stedelijke gebieden komt er om de 200 meter een antenne, bijv. in lantaarnpalen. Daarnaast zal er gewerkt gaan worden met hogere frequenties voor grotere snelheid.

Al die antennes, mobieltjes en slimme apparaten zullen draadloos heel veel data uitwisselen. Het groeiende dataverkeer zal leiden tot fors hogere energiekosten. 5G leidt tot meer CO2 uitstoot.

Het dagelijks leven zal met het IoT kwetsbaarder worden. De slimme apparaten kunnen doelwit worden van spionage of cybercrime. 5G betekent ook minder veiligheid & privacy.

zet de feiten op een rij
5G is niet oké


5gisnietoke.nl/ 2020/ info & contact