Meer Hacking


Begin 2020 ging het mis bij een aantal grote overheidsinstellingen in Nederland. De Universiteit van Maastricht betaalde losgeld om haar gegijzelde computernetwerk te bevrijden. Amsterdam, Rotterdam en andere gemeenten zagen zich genoodzaakt om servers uit te schakelen. In 2019 nam het aantal meldingen van ransomware toe. Cybercriminaliteit groeit al jaren exponentieel.

Kwetsbaarheid van het alledaags bestaan


Met 5G, de slimme steden en het Internet der Dingen (IoT) neemt de kwetsbaarheid van vitale processen van de maatschappij toe. Slimme apparaten in huis, in de zorg, in het vervoer en bij de overheid worden risicovolle schakels die door kwaadwillenden aangevallen kunnen worden.

Slimme wereld?


Je slimme deurbel, de app om de verlichting in huis te bedienen, de slimme meter of je slimme auto kunnen op afstand overgenomen worden. Er kan malware op je telefoon, computers of slimme apparaten geplaatst worden. Het misbruik maken van de kwetsbaarheid van het smartgrid zal steeds meer toenemen.

Domino effect


De afhankelijkheid van al die technologie creëert een kwetsbare samenleving. Als de stroom uitvalt komen allerlei vitale processen stil te liggen. Doordat met het 5G/IoT/smartgrid alles met elkaar verbonden wordt, is er kans op een domino effect bij aanvallen van buiten. Meer Hacking zorgt voor Minder Veiligheid.

Meer Hacking

Video Bronnen:


Smart Attack (Engels, 4 min)
Animatiefilm over het smartgrid.


Cars now run on data. We hacked one to find out what it knows about you. Washington Post.PDF bronnen:

5G Cybersecurity Report EU

EU coordinated risk assessment of the cybersecurity of 5G networks (Report, 9 October 2019)

Download PDF
33 pagina's 1,8 MB

download PDF

Big Data in een vrije en veilige samenleving
Rapport van de Wetenschappelijke raad voor regeringsbeleid
(Nederlands, 2016)

Download PDF
172 pagina's 3,7 MBMEER BRONVERMELDINGEN

Met 5G is er geen ontsnappen meer aan: overal in de gaten gehouden en alom schadelijke straling. De 5e generatie van het mobiele netwerk wordt gepresenteerd als een supersnel en ideaal alternatief voor 4G. Overheid en Telecom presenteren mooie verkooppraatjes, maar verzwijgen en ontkennen de gevaren.FLYER | 5G is niet oké

FLYER | 5G is niet oké

  1. meer straling
  2. meer frequenties & antennes
  3. meer energieverbruik
  4. meer hacking & spionage
  5. meer big brother
  1. minder gezondheid
  2. minder bomen & bijen
  3. minder goed klimaat
  4. minder veiligheid & privacy
  5. minder vrijheid

5gisnietoke.nl/ 2020/ info & contact