Minder Bomen


Met 5G zullen er hogere frequenties gebruikt gaan worden. Deze zijn nodig om sneller grotere hoeveelheden data te kunnen versturen. Op diverse plaatsen is al getest met frequenties tussen de 3,5 en 60 GHz. Uiteindelijk is het plan om frequentiebanden tot 300GHz in te zetten voor het mobiele netwerk.

Hoogfrequente signalen worden verstoord door bomen


De signalen vanaf 3,5 GHz worden gemakkelijk verstoord door obstakels. Gebouwen en bomen blokkeren de ontvangst en veroorzaken een onbetrouwbare gebruikservaring. Om hoogfrequente signalen goed door te geven is een zichtlijn nodig tussen zender en ontvanger. Bomen absorberen het signaal en zijn daarom verstoorders van 5G.

Bomenkap voor 5G


Uit de gehele wereld komen berichten van bomenkap in bebouwde gebieden en langs autowegen. Op testlocaties in Engeland en Ierland werden in 2019 op grote schaal bomen gekortwiekt en gekapt. Ook in Nederland worden veel bomen gekapt langs N-wegen en in stedelijke gebieden. In Amsterdam zijn sommige straten volledig ontdaan van bomen. Ook de 33 bomen van Rozengracht staan op de nominatie om gekapt te worden. Officieel wordt 5G niet opgegeven als reden, maar studies bewijzen dat hier druk over is nagedacht en dat bomen een probleem voor 5G zijn.

Bomenkap voor Biomassa


Met het toenemend aantal telefoonmasten en zenders neemt ook het energieverbruik toe. Omdat een steeds groter deel van de energie duurzaam moet worden opgewekt, zal de toename aan energieverbruik voor 5G, het smart grid & IoT extra bomenkap veroorzaken. 75% van duurzame energie is afkomstig uit Biomassa.

Bomen ziek van straling


Alsof het kappen al niet erg genoeg is, wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Wageningen heeft reeds in 2010 aangetoond dat bomen slecht tegen straling kunnen en ziek worden van Wifi en Mobiele telefoonsignalen. Dit onderzoek in opdracht van de gemeente Alphen aan de Rijn maakte duidelijk dat bomen ziek werden en necrose vertoonden in de buurt van Wifisignaal.

Bomenkap in 5G testgebied, Engeland
Bomen zorgen voor koele straten in de zomer
Kap geen bomen, ze nemen CO2 op

Video Bronnen:


Proof in scientific studies! Trees ARE Being Chopped To Make Way For 5G Signals Logical Annie.


Smartphone test op 5G locatie (vanaf 5:30 is het effect van bomen en gebouwen te zien) Video van Marques Brownlee (VS).


Extreme bomenkap voor 5G (2 min) Video van Lee Garett (IR).


Bomen en planten ziek van straling volgens onderzoek van Universiteit Wageningen. VRT, 24 november 2010."Bomen en het effect van elektromagnetische straling" 18-02-2011. Symposium Gemeente Alphen aan de Rijn.MEER BRONVERMELDINGEN

Met 5G is er geen ontsnappen meer aan: overal in de gaten gehouden en alom schadelijke straling. De 5e generatie van het mobiele netwerk wordt gepresenteerd als een supersnel en ideaal alternatief voor 4G. Overheid en Telecom presenteren mooie verkooppraatjes, maar verzwijgen en ontkennen de gevaren.FLYER | 5G is niet oké

FLYER | 5G is niet oké

  1. meer straling
  2. meer frequenties & antennes
  3. meer energieverbruik
  4. meer hacking & spionage
  5. meer big brother
  1. minder gezondheid
  2. minder bomen & bijen
  3. minder goed klimaat
  4. minder veiligheid & privacy
  5. minder vrijheid
5gisnietoke.nl/ 2020/ info & contact