“5G” betekent minder bomen


Met 5G zullen er hogere frequenties gebruikt gaan worden. Deze zijn nodig om sneller grotere hoeveelheden data te kunnen versturen. Op diverse plaatsen is al getest met frequenties tussen de 3.5, 26 en 60 GHz.

Hoogfrequente signalen worden verstoord door bomen


De signalen vanaf 3,5 GHz worden gemakkelijk verstoord door obstakels. Gebouwen en bomen blokkeren de ontvangst en veroorzaken een onbetrouwbare gebruikservaring. Om hoogfrequente signalen goed door te geven is een zichtlijn nodig tussen zender en ontvanger. Bomen absorberen het signaal en zijn daarom verstoorders van 5G.

Bomenkap voor 5G


Uit de gehele wereld komen berichten van bomenkap in bebouwde gebieden en langs autowegen. Op testlocaties in Engeland en Ierland werden in 2019 op grote schaal bomen gekortwiekt en gekapt. Ook in Nederland worden veel bomen gekapt langs N-wegen en in stedelijke gebieden. In Amsterdam zijn sommige straten volledig ontdaan van bomen. Ook de 33 bomen van Rozengracht staan op de nominatie om gekapt te worden. Officieel wordt 5G niet opgegeven als reden, maar studies bewijzen dat hier druk over is nagedacht en dat bomen een probleem voor 5G zijn.

Bomenkap voor Biomassa


Met het toenemend aantal telefoonmasten en zenders neemt ook het energieverbruik toe. Omdat een steeds groter deel van de energie duurzaam moet worden opgewekt, zal de toename aan energieverbruik voor 5G, het smart grid & IoT extra bomenkap veroorzaken. 75% van duurzame energie is afkomstig uit Biomassa. Er is nu al een tekort aan bomen om te voldoen aan de vraag.

Bomen ziek van straling


Alsof het kappen al niet erg genoeg is, wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Wageningen heeft reeds in 2010 aangetoond dat bomen slecht tegen straling kunnen en ziek worden van Wifi en Mobiele telefoonsignalen. Dit onderzoek in opdracht van de gemeente Alphen aan de Rijn maakte duidelijk dat bomen ziek werden en necrose vertoonden in de buurt van Wifisignaal.

Bomenkap in 5G testgebied, Engeland
Bomen zorgen voor koele straten in de zomer
Kap geen bomen, ze nemen CO2 op
Frederik Hendrikstraat Amsterdam -voor en na de kap van alle bomen


Website Bronnen:Video Bronnen:


Proof in scientific studies! Trees ARE Being Chopped To Make Way For 5G Signals Logical Annie.


Smartphone test op 5G locatie (vanaf 5:30 is het effect van bomen en gebouwen te zien) Video van Marques Brownlee (VS).


Extreme bomenkap voor 5G (2 min) Video van Lee Garett (IR).


Bomen en planten ziek van straling volgens onderzoek van Universiteit Wageningen. VRT, 24 november 2010."Bomen en het effect van elektromagnetische straling" 18-02-2011. Symposium Gemeente Alphen aan de Rijn.Biomassale Kaalslag
Video van Robin Noorda.


Dode bomen en bijen door 5G (10 min)
Video van KLA.tv.#2.09: Mammon met een groen masker
Video van Een Oorlog Reeds Verloren (9 min)5G Straling maakt bomen ziek
Video van Lee Garrett (2 min)De stralingszieke boom die viral ging is gedurende lockdown omgezaagd
Video van Lee Garrett (1 min)Flyer 5G is niet oké | bronnen & videos

Er is reden tot ongerustheid over 5G. De vijfde generatie van het mobiele netwerk wordt gepresenteerd als een supersnel en ideaal alternatief voor 4G. Door 5G & het Internet of Things (IoT) wordt alles met elkaar verbonden. Dat klinkt handig, maar is al die draadloze straling veilig? 268 wetenschappers & artsen zeggen van niet. Zij roepen op om 5G te stoppen!

De straling van 5G komt dichter bij huis en wordt intenser. In stedelijke gebieden komt er om de 200 meter een antenne, bijv. in lantaarnpalen. Daarnaast zal er gewerkt gaan worden met hogere frequenties voor grotere snelheid.

Al die antennes, mobieltjes en slimme apparaten zullen draadloos heel veel data uitwisselen. Het groeiende dataverkeer zal leiden tot fors hogere energiekosten. 5G leidt tot meer CO2 uitstoot.

Het dagelijks leven zal met het IoT kwetsbaarder worden. De slimme apparaten kunnen doelwit worden van spionage of cybercrime. 5G betekent ook minder veiligheid & privacy.

zet de feiten op een rij
5G is niet oké

5gisnietoke.nl/ 2020/ info & contact