“5G” betekent minder bomen


Met 5G zullen er hogere frequenties gebruikt gaan worden. Deze zijn nodig om sneller grotere hoeveelheden data te kunnen versturen. Op diverse plaatsen is al getest met frequenties tussen de 3.5, 26 en 60 GHz (bron).

Hoogfrequente signalen worden verstoord door bomen


De signalen vanaf 3,5 GHz worden gemakkelijk verstoord door obstakels (bron). Bomen blokkeren de ontvangst en veroorzaken een onbetrouwbare gebruikerservaring . Om hoogfrequente signalen goed door te geven is een zichtlijn nodig tussen zender en ontvanger. Bomen absorberen het signaal en zijn daarom verstoorders van 5G (bron).

Bomenkap voor 5G


Uit de gehele wereld komen berichten van bomenkap in bebouwde gebieden en langs autowegen. Op testlocaties in Engeland en Ierland werden in 2019 op grote schaal bomen gekortwiekt en gekapt (bron). Ook in Nederland worden veel bomen gekapt langs snelwegen, N-wegen en in stedelijke gebieden (bron). In Amsterdam zijn sommige straten volledig ontdaan van bomen. Ook de 33 bomen van Rozengracht staan op de nominatie om gekapt te worden (bron). Officieel wordt 5G niet opgegeven als reden, maar studies bewijzen dat hier druk over is nagedacht en dat bomen een probleem voor 5G zijn. Tijdens de upgrade van het netwerk, begin 2020, is de Rozengracht voorzien van extra zendmasten (bron).

Bomenkap voor Biomassa


Met het toenemend aantal telefoonmasten en zenders neemt ook het energieverbruik toe (bron). Omdat een steeds groter deel van de energie duurzaam moet worden opgewekt, zal de toename aan energieverbruik voor 5G, het smart grid & IoT extra bomenkap veroorzaken. 75% van 'duurzame energie' is afkomstig uit Biomassa (bron). Er is nu al een tekort aan bomen om te voldoen aan de vraag.

Bomen ziek van straling


Alsof het kappen al niet erg genoeg is, wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Wageningen heeft reeds in 2010 aangetoond dat bomen slecht tegen straling kunnen en ziek worden van Wifi en Mobiele telefoonsignalen (bron). Dit onderzoek in opdracht van de gemeente Alphen aan de Rijn maakte duidelijk dat bomen ziek werden en necrose vertoonden in de buurt van Wifisignaal (bron, bron). De eerste effecten van 5G op bomen zijn al gemeld (bron).

Bomenkap in steden
Frederik Hendrikstraat Amsterdam -voor en na de kap van alle bomen
Bomen zorgen voor koele straten in de zomer
Kap geen bomen, ze nemen CO2 op


Stille getuigen

Bomenkap neemt wereldwijd toe
Bomenkap ook in Italië
Bomenkap voor betere ontvangst
Bomenkap ook in Rotterdam
Kap van bomenlanen op landgoed De Horsten
Bomenkap in Cuijk
Bomenkap Vaassenseweg in Nijbroek
Bomenkap voor biomassa in Horsterwold


Stralingsschade aan bomen

Beobachtungsstudie zu Baumschäden neben Mobilfunkanlagen in Bamberg - Scribd
Beobachtungsstudie zu Baumschäden neben Mobilfunkanlagen in Bamberg - Scribd
Beobachtungsstudie zu Baumschäden neben Mobilfunkanlagen in Bamberg - Scribd


Onderzoeksresultaten

Effecten van objecten op EMF signaal
Effecten van objecten op EMF signaal
Effecten van objecten op EMF signaal
Effecten van objecten op EMF signaal


Website Bronnen:Video Bronnen:


Proof in scientific studies! Trees ARE Being Chopped To Make Way For 5G Signals Logical Annie.


5G en schade aan de natuur Jan van Gils met Henk Kieft (Café Weltschmertz).


Bomen en planten ziek van straling volgens onderzoek van Universiteit Wageningen. VRT, 24 november 2010."Bomen en het effect van elektromagnetische straling" 18-02-2011. Symposium Gemeente Alphen aan de Rijn.Hochfrequenzsender verursachen Baumschäden - Eine Beweisführung. Dr. Ing. Volker Schorpp, Physiker.5G Straling maakt bomen ziek
Video van Lee Garrett (2 min)


Dode bomen en bijen door 5G (10 min)
Video van KLA.tv.Biomassale Kaalslag
Video van Robin Noorda.

5gisnietoke.nl/ 2023/ info & contact