“5G” betekent minder Vrijheid


Steeds meer onderdelen van de maatschappij worden gedigitaliseerd. Al de digitale stromen kunnen gemakkelijk worden gecontroleerd. In China is dit aan de orde van de dag. Daar wordt met gezichtsherkenning gewerkt. De burger wordt druk bespioneerd. Als je geen nette burger bent, worden social credits afgenomen en mag je niet meer gebruik maken van alle voorzieningen, sommige mensen mogen bijvoorbeeld niet meer met de trein reizen.

Wie controleren de controleurs?


De technologische vooruitgang lijkt niet te stuiten. In Nederland mag, dankzij de Sleepnetwet, alle data worden afgeluisterd door geheime diensten. De controlestaat lijkt onafwendbaar. Maar wie gaat die controlestaat besturen? Wie zit er mee te kijken met onze levens, wie luistert ermee? Dat is volledig duister voor de burger. En daar zou de discussie wel over moeten gaan. Hoe voorkomen we dat China, Amerika of de NAVO ons leven bespioneerd en controleert? En hoe garanderen we onze vrijheid? Wie controleren de controleurs?

Hoe zorgen we dat de vrijheid niet het onderspit delft ten opzichte van de economische en technologische vooruitgang?

Meer Big Brother
Meer Big Brother


download PDF

Download PDF 🔗
166 pagina's 1,2 MB

Technologieën gericht op het beïnvloeden van gedrag


“Wij verwachten dat de volgende toepassingen op het gebied van monitoren en ingrijpen als technische werkelijkheid haalbaar zullen zijn in 2022:

 • individuele sensoren,in het bijzonder het labellen van gevangenen of tbs’ers met een geïmplanteerde RFID-chip
 • traceren en volgen van individuen in stedelijke gebieden
 • het op basis van sensor informatie doen stoppen (of algemener automatisch ingrijpen) bij (rijdende) auto’s
 • individueel volgen en observeren van personen, een naadloze overdracht tussen systemen buitenshuis (GPS) en binnenshuis (cameratoezicht), en tussen publieke en private systemen
 • het koppelen van publieke en private informatiebronnen met het oog op een alomvattende analyse van iemands gedrag en zijn relaties met anderen
 • het preventief scannen van de gehele bevolking op aanleg voor crimineel gedrag
 • het transcraniaal magnetisch stimuleren van bepaalde hersengebieden”

Bron: Justitiele Verkenningen februari 2008 🔗 van Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het ministerie van Justitie.Video Bronnen:


Luister naar een Amerikaanse gepensioneerde Brigadier Generaal over de gevaren van 5G:

 1. Opting-out is niet mogelijk
 2. De matrix is overal om je heen
 3. je bent geen eigenaar van de data
 4. Het systeem controleert iedere stap van je leven
 5. Ontsnappen is niet meer mogelijk

Is dit de wereld waarin jij wilt leven?

Generaal van US Air Force over de gevaren van 5G (Engels, 6 min) Fragment van Valuetainment 🔗.


Als je niet weet wie de vijand is, kun je de oorlog niet winnen. Is het een virus of de politiek? Is het een hierarchisch systeem of zijn het de mensen?

Waarom vernietigen alle landen van de wereld onze economie met deze lockdown?

Uit het as van de oude kapitalistische wereld zal straks een nieuwe technisch gecontroleerde wereld oprijzen. Een Technocratie waarbij A.I. de dictator is.

Technocracy has arrived (Engels, 12 min)
Video van Patrick Wood van Technocracy news 🔗.Brave New World vs 1984: Huxley Tells Orwell “I Was Right” Truthstream Media.


Shoshana Zuboff on 'surveillance capitalism' and how tech companies are always watching us (Engels, 40 min) Channel 4 NewsMinister van Defensie Ank Bijleveld over 5G als militair wapen: Active Denial System. Fragment van We Are Change NL, 17 september 2019.Staatssecretaris Mona Keijzer over de toepassing van 5G als crowd control. Uitspraak op 55 seconden. Tweedekamer debat, 6 februari 2020.


Digitropolis (Nederlands, 1 uur)
Documentaire van We Are Change NL.


Vrijwillig de digitale tirranie tegemoet (Nederlands ondertiteld, 14 min)
Video van KLA.tv.


Gebruik van AI in Chinese klassen (Engels, 5 min) Wallstreet Journal.


Hoe alle moderne auto's data verzamelen en daarover zwijgen. Wat wordt er bewaard? (Engels, 6 min) Video van Washington Post.


Interview met researcher Dean Henderson over de agenda achter 5G: UN Agenda 2030 (Engels, 1,5 uur) Video van Shai Danon.


Opting Out of Technocracy with Derrick Broze (Engels, 38 min) Corbett Report ExtrasFlyer 5G is niet oké | bronnen & videos

Er is reden tot ongerustheid over 5G. De vijfde generatie van het mobiele netwerk wordt gepresenteerd als een supersnel en ideaal alternatief voor 4G. Door 5G & het Internet of Things (IoT) wordt alles met elkaar verbonden. Dat klinkt handig, maar is al die draadloze straling veilig? 268 wetenschappers & artsen zeggen van niet. Zij roepen op om 5G te stoppen!

De straling van 5G komt dichter bij huis en wordt intenser. In stedelijke gebieden komt er om de 200 meter een antenne, bijv. in lantaarnpalen. Daarnaast zal er gewerkt gaan worden met hogere frequenties voor grotere snelheid.

Al die antennes, mobieltjes en slimme apparaten zullen draadloos heel veel data uitwisselen. Het groeiende dataverkeer zal leiden tot fors hogere energiekosten. 5G leidt tot meer CO2 uitstoot.

Het dagelijks leven zal met het IoT kwetsbaarder worden. De slimme apparaten kunnen doelwit worden van spionage of cybercrime. 5G betekent ook minder veiligheid & privacy.

zet de feiten op een rij
5G is niet oké


5gisnietoke.nl/ 2020/ info & contact