Nieuw type mast werkt als een militair wapen


Tegelijk met de uitrol van 5G wordt een nieuw type antenne geïntroduceerd. De techniek die hierbij gebruikt wordt heeft verschillende namen: Beamforming, Massive Mimo of Phased Array antennas. De drie namen belichten elk een ander facet van de techniek, maar zijn niet los te zien van elkaar.

Massive MIMO worden op dit moment in Nederland getest, ook op het netwerk van 4G. Het gebruik van deze techniek is niet voorbehouden aan 5G en kan los daarvan worden uitgerold.

Efficiënter gerichte straling


Met Beamforming kunnen bundels straling gericht worden op specifieke gebieden. Tot dusver werd bij de communicatie tussen mobiele telefoon en antenne een groot gebied vervuld van straling. Dit zorgde voor veel onnodige straling. Met de nieuwe antennes kan de straling beperkt worden tot alleen het gebied rondom de beller. Dit is efficiënter en beter voor het leefmilieu.

Met 4G werd al gebruik gemaakt van MIMO, massive Input, Massive Output. Met 5G wordt dit 'Massive' MIMO, omdat het aantal connecties sterk wordt vergroot. Dit is nodig om het groeiende dataverkeer (mede door IoT) te kunnen verwerken.

Militair wapen


De techniek van beamforming is afkomstig uit de Militaire Industrie. Daar wordt beamforming aangeduid als 'Active Denial system'. Bundels straling worden daar ingezet om individuën of groepen mensen te controleren. Met een bundel straling kan een groep mensen bijvoorbeeld een pijnimpuls gegeven worden. Het doel van beamforming is het gedrag van mensen te beïnvloeden. De pijnimpuls doet ze bevriezen of wegrennen.

Geen garanties voor misbruik


De antennes worden met 5G steeds dichterbij huis geplaatst worden. Het is onduidelijk wie er achter de schermen aan de touwtjes trekken. De strijd tussen de NAVO en China maakt duidelijk dat de uitrol van 5G een belangrijk militair component heeft. Beamforming is een gevaarlijke techniek, potentieel een wapen. Zolang niet gegarandeerd is dat hier geen misbruik van gemaakt kan worden is de uitrol hiervan zeer onwenselijk.

Illustratie van Telecomindustrie - De werking van Beamforming
Beamforming werkt als het militaire Active Denial System (ADS)

Video Bronnen:


De techniek van Beamforming is gebaseerd op militair wapen, genaamd Military Ray Gun of Active Denial System (ADS). Promotiefilm Amerikaanse Defensie.Minister van Defensie Ank Bijleveld over de capaciteit van 5G als militair wapen: Active Denial System. Fragment van We Are Change NL.


Massive MIMO

Massive MIMO betekent een zender met Multiple Input, Multiple Output. Met dit type mast kunnen veel meer connecties verwerkt worden.

Massive MIMO worden op dit moment in Nederland getest, ook op het netwerk van 4G. Het gebruik van deze techniek is niet voorbehouden aan 5G en kan los daarvan worden uitgerold.

Door de toename van het aantal connecties kunnen allerlei apparaten van het Internet of Things (het IoT) aangesloten worden. Massive MIMO maakt het smartgrid mogelijk.

De grote hoeveelheid simultane datastromen zorgen voor veel interferentie en daarom wordt tegelijk met massive MIMO ook Beamforming geïntroduceerd, waarmee het probleem van interferentie opgelost wordt.


Beamforming

Door middel van Beamforming kunnen er bundels straling gericht worden op specifieke gebruikers. Beamforming maakt gebruik van phased array antennes. Hierdoor wordt straling beter gericht, is er minder interferentie en is er minder last voor anderen in de omgeving. Dat lijkt mooi, maar is het niet.

De techniek is gebaseerd op militaire patenten. Het wordt een 'active denial system' genoemd en is ontwikkeld door de Militaire Industrie. Met 5G is populatie- en mindcontrol mogelijk van individuën en groepen.

Bovenstaand filmpje van de industrie laat zien hoe het werkt. Niet alle zendmasten zullen gebruik maken van Beamforming. Veel masten zullen gewoon op de ouderwetse manier in de rondte blijven stralen.


Introductie over phased array antennes.MEER BRONVERMELDINGEN

Met 5G is er geen ontsnappen meer aan: overal in de gaten gehouden en alom schadelijke straling. De 5e generatie van het mobiele netwerk wordt gepresenteerd als een supersnel en ideaal alternatief voor 4G. Overheid en Telecom presenteren mooie verkooppraatjes, maar verzwijgen en ontkennen de gevaren.FLYER | 5G is niet oké

FLYER | 5G is niet oké

  1. meer straling
  2. meer frequenties & antennes
  3. meer energieverbruik
  4. meer hacking & spionage
  5. meer big brother
  1. minder gezondheid
  2. minder bomen & bijen
  3. minder goed klimaat
  4. minder veiligheid & privacy
  5. minder vrijheid

5gisnietoke.nl/ 2020/ info & contact