Nieuw type antenne werkt als een militair wapen


Tegelijk met de uitrol van 5G wordt een nieuw type antenne geïntroduceerd. De techniek die hierbij gebruikt wordt heeft verschillende namen: Beamforming[v1], Massive Mimo[v5] of Phased Array antennas[v6]. De drie namen belichten elk een ander facet van de techniek, maar zijn niet los te zien van elkaar.

Massive MIMO/beamforming wordt op dit moment al gebruikt in Nederland, ook op het netwerk van 2, 3 en 4G. Het is “5G functionaliteit”, maar het gebruik van deze techniek is niet voorbehouden aan 5G en kan los daarvan worden uitgerold. De eerste antenne met Beamforming die in Nederland werd geplaatst, staat in Amsterdam op het Leidseplein.

Efficiënter gerichte straling


Met Beamforming kunnen bundels straling gericht worden op specifieke gebieden. Tot dusver werd bij de communicatie tussen mobiele telefoon en antenne een groot gebied vervuld van straling. Dit zorgde voor veel onnodige straling. Met de nieuwe antennes kan de straling beperkt worden tot alleen het gebied rondom de beller. Dit is efficiënter en beter voor het leefmilieu. Het is ook nodig om het groeiende dataverkeer (mede door Internet of Things) te kunnen verwerken.

Militair wapen


De techniek van beamforming is afkomstig uit de Militaire Industrie. Daar wordt beamforming aangeduid als 'Active Denial system'. Een bundel straling van 95 GHz. wordt daar ingezet om individuën of groepen mensen te controleren. Twee seconden straling is voldoende om de huid op te warmen tot 55 graden celcius. De instinctieve reactie is dan om direct weg te rennen.

ADS wordt soms verward met LRAD. LRAD is een lange afstand akoestisch apparaat van de politie. Hierbij worden akoestische signalen gericht op betogers. In vorm zien beide wapens er hetzelfde uit, in werking zijn ze verschillend.

Met Beamforming als 5G functionaliteit wordt gebruik gemaakt van bundels elektromagnetische straling, weliswaar niet op 95 GHz., maar de plannen voor 5G komen wel al in het Gigahertz bereik, op de frequenties: 1,4 GHz. - 2,1 GHz. - 3,5 GHz. - 26 GHz. - 60 GHz.

Geen garanties tegen misbruik


Het is onduidelijk wie er achter de schermen aan de touwtjes trekken. De strijd tussen Amerika, de NAVO en China maakt duidelijk dat de uitrol van 5G een belangrijk militair component heeft. Minister van Defensie Ank Bijleveld heeft beaamt dat 5G gebruikt kan worden als wapen[v3]. Staatssecretaris Mona Keijzer heeft in de tweede Kamer gezegd dat 5G gebruikt kan gaan worden als methode voor Crowd control[v4].

Beamforming is een gevaarlijke techniek, potentieel een wapen. Zolang niet gegarandeerd is dat hier geen misbruik van gemaakt gaat worden, is de uitrol hiervan zeer onwenselijk.

Gezondheidsaspecten


De effecten van deze bundels zijn moeilijker te meten. Een grootgebruiker van data zal veel straling ervaren, van zowel antenne als bronapparaat (smart phone, car of device). Maar wat zijn de effecten op mens of dier, als die het pad van een bundel kruisen? Er is nog veel niet duidelijk, zegt ook het Antennebureau zelf.

Er zijn wel al onderzoeksresultaten van de effecten van de hoogfrequente signalen van 5G. Daaruit bleek dat de huid van de mens[v7] en de antennes van insecten oververhit raken. Er zijn inmiddels meerdere onderzoeken naar de effecten van 5G, die verontrustende resultaten hebben opgeleverd.

Illustratie van Telecomindustrie - De werking van Beamforming
LTE t.o.v. 5G Massive Mimo antennes
Active Denial System (ADS)
Beamforming werkt als het militaire Active Denial System (ADS)
5G Beamforming China


Website Bronnen:Video Bronnen:


Door middel van Beamforming kunnen er bundels straling gericht worden op specifieke gebruikers. Beamforming maakt gebruik van phased array antennes. Hierdoor wordt straling beter gericht, is er minder interferentie en is er minder last voor anderen in de omgeving.


De techniek van Beamforming is gebaseerd op militair wapen, genaamd Military Ray Gun of Active Denial System (ADS). Met 5G is crowd- en mindcontrol mogelijk van individuën en groepen. Promotiefilm Amerikaanse Defensie.Minister van Defensie Ank Bijleveld over 5G als militair wapen: Active Denial System. Fragment van We Are Change NL, 17 september 2019.Staatssecretaris Mona Keijzer over de toepassing van 5G als crowd control. Uitspraak op 55 seconden. Tweedekamer debat, 6 februari 2020.


Massive MIMO betekent een zender met Multiple Input, Multiple Output. Met dit type mast kunnen veel meer connecties verwerkt worden.


Introductie over phased array antennes.Potential Risks to Human Health from Future Sub-MM Communication Systems: Paul Ben-Ishai, PhD. Environmental Health Trust5G-technologie getest bij Leidseplein. AT5Flyer 5G is niet oké | bronnen & videos

Er is reden tot ongerustheid over 5G. De vijfde generatie van het mobiele netwerk wordt gepresenteerd als een supersnel en ideaal alternatief voor 4G. Door 5G & het Internet of Things (IoT) wordt alles met elkaar verbonden. Dat klinkt handig, maar is al die draadloze straling veilig? 268 wetenschappers & artsen zeggen van niet. Zij roepen op om 5G te stoppen!

De straling van 5G komt dichter bij huis en wordt intenser. In stedelijke gebieden komt er om de 200 meter een antenne, bijv. in lantaarnpalen. Daarnaast zal er gewerkt gaan worden met hogere frequenties voor grotere snelheid.

Al die antennes, mobieltjes en slimme apparaten zullen draadloos heel veel data uitwisselen. Het groeiende dataverkeer zal leiden tot fors hogere energiekosten. 5G leidt tot meer CO2 uitstoot.

Het dagelijks leven zal met het IoT kwetsbaarder worden. De slimme apparaten kunnen doelwit worden van spionage of cybercrime. 5G betekent ook minder veiligheid & privacy.

zet de feiten op een rij
5G is niet oké


5gisnietoke.nl/ 2020/ info & contact