Meer Energieverbruik


Met 4G is het dataverbruik met 80% gestegen. Als netwerken sneller zijn, wordt er meer data verbruikt. Inmiddels verstoken we volgens telecomtoezichthouder ACM per abonnement gemiddeld drie gigabyte data per maand. Met 5G wordt wederom een forse stijging in dataverkeer verwacht. Meer dataverkeer betekent meer energieverbruik.

Energierekening verdubbeld of verachtvoudigd


De schattingen voor 5G lopen uiteen, maar dat er meer zal worden verbruikt is iedereen duidelijk. De Telecomindustrie vreest een veel hogere energierekening. Niet alleen vanwege de grotere hoeveelheden data, maar ook door de plaatsing van 5x meer antennes. 5G komt bovenop het energieverbruik van de bestaande netwerken (2G, 3G en 4G). Voor alle extra telefoonmasten, zenders en 'small cells' is energie nodig.

Ook de consument zal meer energie verbruiken omdat de nieuwe generatie 5G mobieltjes en alle IoT die zich verbindt met het smartgrid het verbruik alleen maar vergroten, nooit verkleinen.

Meer CO2 uitstoot


Meer energieverbruik betekent meer CO2 uitstoot. Dit is slecht voor het klimaat en maakt de klimaatdoelen onhaalbaar.

Meer Energieverbruik

Video Bronnen:


Overal small cells betekent overal extra energieverbruik. Kathrein USA.Frans Timmermans en zijn kennis over 5G. We Are Change NL.MEER BRONVERMELDINGEN

Met 5G is er geen ontsnappen meer aan: overal in de gaten gehouden en alom schadelijke straling. De 5e generatie van het mobiele netwerk wordt gepresenteerd als een supersnel en ideaal alternatief voor 4G. Overheid en Telecom presenteren mooie verkooppraatjes, maar verzwijgen en ontkennen de gevaren.FLYER | 5G is niet oké

FLYER | 5G is niet oké

  1. meer straling
  2. meer frequenties & antennes
  3. meer energieverbruik
  4. meer hacking & spionage
  5. meer big brother
  1. minder gezondheid
  2. minder bomen & bijen
  3. minder goed klimaat
  4. minder veiligheid & privacy
  5. minder vrijheid

5gisnietoke.nl/ 2020/ info & contact