Meer Energieverbruik


Met 4G is het dataverbruik met 80% gestegen. Als netwerken sneller zijn, wordt er meer data verbruikt. Inmiddels verstoken we volgens telecomtoezichthouder ACM per abonnement gemiddeld drie gigabyte data per maand. Met 5G wordt wederom een forse stijging in dataverkeer verwacht. Meer dataverkeer betekent meer energieverbruik.

Energierekening verdubbeld of verachtvoudigd


De schattingen voor 5G lopen uiteen, maar dat er meer zal worden verbruikt is iedereen duidelijk. De Telecomindustrie vreest een veel hogere energierekening. Niet alleen vanwege de grotere hoeveelheden data, maar ook door de plaatsing van 5x meer antennes. 5G komt bovenop het energieverbruik van de bestaande netwerken (2G, 3G en 4G). Voor alle extra telefoonmasten, zenders en 'small cells' is energie nodig.

Ook de consument zal meer energie verbruiken omdat de nieuwe generatie 5G mobieltjes en alle IoT die zich verbindt met het smartgrid het verbruik alleen maar vergroten, nooit verkleinen.

Meer CO2 uitstoot


Meer energieverbruik betekent meer CO2 uitstoot. Dit is slecht voor het klimaat en maakt de klimaatdoelen onhaalbaar.

Meer Energieverbruik


Website Bronnen:Flyer 5G is niet oké | bronnen & videos

Er is reden tot ongerustheid over 5G. De vijfde generatie van het mobiele netwerk wordt gepresenteerd als een supersnel en ideaal alternatief voor 4G. Door 5G & het Internet of Things (IoT) wordt alles met elkaar verbonden. Dat klinkt handig, maar is al die draadloze straling veilig? 268 wetenschappers & artsen zeggen van niet. Zij roepen op om 5G te stoppen!

De straling van 5G komt dichter bij huis en wordt intenser. In stedelijke gebieden komt er om de 200 meter een antenne, bijv. in lantaarnpalen. Daarnaast zal er gewerkt gaan worden met hogere frequenties voor grotere snelheid.

Al die antennes, mobieltjes en slimme apparaten zullen draadloos heel veel data uitwisselen. Het groeiende dataverkeer zal leiden tot fors hogere energiekosten. 5G leidt tot meer CO2 uitstoot.

Het dagelijks leven zal met het IoT kwetsbaarder worden. De slimme apparaten kunnen doelwit worden van spionage of cybercrime. 5G betekent ook minder veiligheid & privacy.

zet de feiten op een rij
5G is niet oké

5gisnietoke.nl/ 2020/ info & contact