KOM IN ACTIE | 5G weg ermee!


De weerstand tegen 5G groeit in Nederland. Net als in de rest van de wereld ontstaan er veel lokale actiegroepen tegen de uitrol van 5G.

Kijk hier wat jij kan doen. Teken de diverse petities. Kijk welke acties er lopen. Steun het kort geding tegen de Nederlandse staat.

Verbind jezelf met een van de lokale initiatieven. Neem contact op met je gemeente over de vorderingen van 5G, slimme lantaarnpalen en het smartgrid.

Maar geniet ook van de successen die inmiddels zijn geboekt. Bekijk de opvallende momenten van 2019.

Kom in actie | Bedankt!

Global 5G Protest Day 25 januari 2020


5G GLOBAL PROTEST DAY
25 januari 2020


De laatste zaterdag van januari 2020 vonden er wereldwijd in totaal 265 protestacties (in 38 landen) plaats tegen de voorgenomen uitrol van 5G.

Ook Nederland deed mee. In Amsterdam waren zo'n vijfhonderd mensen aanwezig bij de protestbijeenkomst op de Dam. Daarna werd er met een groep van ongeveer 1.500 demonstranten een protestmars gelopen van de Dam naar het Museumplein.PETITIES & INSPRAAK

Landelijke petities STOP 5G

Er lopen drie belangrijke petities tegen 5G. De eerste is van de actiegroep Verminder Electrosmog, de andere twee staan op petities.nl. Teken ze alledrie!

⇒ Teken de Petitie van Verminder Electrosmog 🔗
⇒ Teken de Petitie Stop 5G 🔗
⇒ Teken de Petitie Geen 5G netwerk 🔗

Internationale petitie STOP 5G

Een noodoproep aan de regeringen van de wereld door wetenschappers, artsen, milieuorganisaties en anderen: Stop 5G op aarde en in de ruimte. Op 11 december 2019 was deze petitie getekend door 185.606 mensen en organisaties.

⇒ Teken de Internationale Petitie 🔗ACTIES

Kort geding tegen de Nederlandse staat

De stichting Stop5GNL start een kort geding tegen de Staat met als doel om de uitrol van 5G te stoppen. Ze zijn van mening dat de staat door 5G uit te rollen onrechtmatig handelt omdat het de burgers niet beschermt tegen de gevaarlijke gevolgen van blootstelling aan elektromagnetische velden van 5G. Help de stichting met een donatie, zodat zij de advocaatkosten van het kort geding kunnen betalen.

⇒ Doneer en steun Stop5GNL 🔗

Stop5GNL Kort geding

Flyeracties

Burgerinitiatief 5G is niet oké organiseert de komende tijd verschillende flyeracties in Nederland:

Flyer Wereld 5G Protestdag
Algemene flyer 5G is niet oké


Raads Informatie Bijeenkomsten

Last van een Zendmast Utrecht en Zeist zijn betrokken bij:

Raads Informatie Bijeenkomst Utrecht
4 februari 2020 om 20:00 uur

Raads Informatie Bijeenkomst Zeist
18 februari 2020 om 19:30 uur

Kom hier naar toe.
Nadere informatie volgt binnenkort!


LOKALE ACTIEGROEPEN

Er zijn vele actiegroepen en burgerinitiatieven in Nederland die zich bezighouden met straling. Bekijk wat er in jouw buurt gebeurt. De website StralingsBewust.info verzameld alle actieve groepen op een plattegrond.

Actiegroepen in het land 🔗

AGENDA

Regelmatig vinden er acties in het land plaats. De agenda wordt bijgehouden op StralingsBewust.info. Informatiebijeenkomsten, lezingen, acties en demonstraties en meer.

Bekijk wat er de komende tijd op stapel staat 🔗


DOE ONDERZOEK IN JE GEMEENTE

Hoever zijn ze in je gemeente met een open draadloos netwerk, de transitie naar slimme stad of de aanbesteding van slimme lantaarnpalen? Wie is de verantwoordelijke wethouder? Welke politieke partijen zitten er in de raad? Is er een info-avond of inspraak-avond gepland of heeft deze al plaatsgevonden? Ga in gesprek met wethouders en raadsleden. Zet je bezwaren op papier en zend die aan de Raad.

Volg het stappenplan 🔗 van Verminder Electrosmog. Download voorbeeldbrieven en brochures 🔗 op Stralingsbewust.

KLIM IN DE PEN

In de landelijke politiek en in de media is weinig aandacht voor het gevaar van straling. Ook de donkere kanten van 5G komen zelden aan bod. Als er aandacht voor het 5G/IoT/smartgrid is, zijn het meestal mooie toekomstvisies. Dit moet veranderen. Het publiek heeft recht op eerlijke voorlichting en een open debat.

Schrijf naar de politiek en de media. Maak hen duidelijk dat er reële vraagstukken zijn waar aandacht voor moet komen. Wijs ze op de onjuistheden in het huidig stralingsdebat.OPVALLENDE MOMENTEN VAN 2019

Het jaar 2019 | tegen 5G
5gisnietoke.nl/ 2020/ info & contact