KOM IN ACTIE | tegen 5G


Deze 5e generatie van het mobiele netwerk zal niet zonder gevolgen zijn voor onze gezondheid, het milieu, de privacy en onze persoonlijke vrijheid.

Maar deze donkere kanten komen niet aanbod in de discussie over 5G. We lijden immers aan een collectieve strategische onwetendheid die door de overheid en de media in stand gehouden wordt. Wat niet weet, wat niet deert.

Het is zaak dat we wakker worden voor de gevaren van 5G en in actie komen. Er staat veel op het spel. STOP 5G.

STOP 5G | genoeg van de straling


PETITIES & INSPRAAK

Landelijke petities STOP 5G

Er lopen twee belangrijke petities tegen 5G. De eerste is van de actiegroep Verminder Electrosmog, de tweede staat op petities.nl. Teken ze allebei!

⇒ Teken de Petitie van Verminder Electrosmog 🔗
⇒ Teken de Petitie op Petities.nl 🔗

Internationale petitie STOP 5G

Een noodoproep aan de regeringen van de wereld door wetenschappers, artsen, milieuorganisaties en anderen: Stop 5G op aarde en in de ruimte. Op 11 december 2019 was deze petitie getekend door 185.606 mensen en organisaties.

⇒ Teken de Internationale Petitie 🔗

Inspraakprocedure Veiling frequenties

In 2020 zal de veiling van frequenties plaatsvinden (700, 1400 en 2100 MHz) door het ministerie van Economische Zaken. Je kunt tot 15 januari reageren via de internetconsultatie.

⇒ Internetconsultatie Veiling frequenties 🔗

Rechtzaken tegen gemeentes

De stichting Stralingsarm Nederland heeft bij rechtbank Gelderland is de eerste zaak aanhangig gemaakt tegen het experiment van de gemeente Apeldoorn om haar bevolking bloot te stellen aan het ongeteste 5G in 300 lantaarnpalen.

⇒ Steun deze rechtzaak 🔗LOKALE ACTIEGROEPEN

ZOEK VERBINDING


Er zijn vele actiegroepen en andere burgerinitiatieven. Om de groepen makkelijk te kunnen vinden heeft de website StralingsBewust.nl de actieve groepen op een plattegrond verzameld.

Deze kaart komt van de website van StralingsBewust. Aanvullingen en wijzigingen kun je doorgeven aan StralingsBewust.nl 🔗
GA OP ONDERZOEK IN JE EIGEN GEMEENTE

Onderzoek waar je gemeente staat met betrekking tot de uitrol van het 5G-netwerk en wie je hierover kunt benaderen. Wie is de verantwoordelijke wethouder? Hoe kun je deze bereiken? Welke politieke partijen zitten er in de raad? Is er een info-avond of inspraak-avond gepland? Als er al een info-avond heeft plaatsgevonden, wat zijn dan daarvan de uitkomsten geweest?

Stuur aan alle gemeenteraadsleden een e-mail of brief vol met informatie over 5G. Zet er links in naar bijvoorbeeld deze website of andere duidelijke informatie over 5G. Ga in gesprek met de verantwoordelijke wethouders. Breng ze op de hoogte van de feiten.OPVALLENDE ACTIES TEGEN 5GPolitici geconfronteerd met risico's 5G.
We Are Change Nederland, 22 september 2019.Op 9-9-19 was er een landelijke demonstratie tegen de komst van 5G. Tegen de duizend mensen kwamen hun bezorgdheid uiten bij de tweedekamer.Overhandiging van de landelijke petitie Stop 5G aan de Tweede Kamer. De petitie werd ondertekend door 18.000 mensen en aangeboden in Den Haag op 25 juni 2019.


Inspraak van Catherine van Ommeren over de gevaren van 5G bij een Raadscommissie van de Gemeente Amsterdam over ICT, 15 mei 2019.de tijPdmasjiene | Opland omgedacht