2002-2012 | HET BEROEP VAN FREIBURG


In 2002 werd het "Beroep van Freiburg" opgesteld. Inmiddels is deze oproep vertaald in vele talen. Het werd ondertekend door meer dan 1000 artsen en 36.000 mensen van over de hele wereld ondersteunen deze waarschuwing over de gevaren van draadloze communicatie.

In 2012 kwam een nieuwe versie uit. Daarvan hier de 8 hoofdpunten:


Het Beroep van Freiburg


INTERNATIONAAL APPÈL VAN ARTSEN 2012


Als artsen en wetenschappers doen we hierbij een beroep op onze collega's en de bredere wereldwijde gemeenschap om ons te ondersteunen in onze strijd voor de bescherming van het leven. We doen echter ook een beroep op de politici om ervoor te zorgen dat de mensen worden beschermd door de volgende voorzorgsmaatregelen, waaronder ook fundamentele mensenrechten vallen:

  1. Bescherm de onschendbaarheid van het huis door de blootstellingsniveaus aan radiofrequenties, die door de muren dringen, te minimaliseren.
  2. Verlaag de radiofrequente stralingsblootstellingen en blootstellingslimieten aanzienlijk, tot een niveau dat mensen en de natuur op betrouwbare wijze beschermt tegen ongunstige biologische effecten van elektromagnetische velden.
  3. Pas apparaten en zenders aan die continu zenden (bijvoorbeeld draadloze telefoons, draadloze modems en draadloze meters) naar technologieën die de radiofrequente straling alleen op aanvraag produceren wanneer ze worden gebruikt.
  4. Kinderen en adolescenten hebben speciale bescherming nodig: kinderen onder de 8 jaar mogen geen mobiele telefoons en draadloze telefoons gebruiken; kinderen en adolescenten tussen 8 en 16 jaar mogen geen mobiele telefoons gebruiken of alleen gebruiken in geval van nood.
  5. Bevestig duidelijk zichtbare waarschuwingslabels en veiligheidsrichtlijnen voor het verlagen van de blootstelling aan straling op mobiele telefoons en andere draadloze apparatuur, inclusief instructiehandleidingen. Een belangrijke herinnering: probeer geen mobiele telefoon naast uw lichaam te dragen wanneer deze is ingeschakeld.
  6. Zorg voor en markeer duidelijk beschermde zones voor mensen met een elektrische overgevoeligheid; openbare ruimtes creëren zonder draadloze toegang of dekking, vooral op openbaar vervoer, vergelijkbaar met rookvrije ruimtes voor niet-rokers.
  7. Bevorder de ontwikkeling van communicatietechnologieën en elektriciteitsgebruik die meer compatibel is met gezondheid. Verkies bekabelde oplossingen voor thuisgebruik en openbare voorzieningen. Breid glasvezelnetwerken uit als de basis voor een moderne, duurzame en op prestaties gebaseerde technologie die tegemoet komt aan de almaar toenemende vraag naar hogere datatransmissiesnelheden.
  8. Geef overheidsfinanciering voor onafhankelijk onderzoek en onderwijs dat niet de sterke wetenschappelijke en medische bevindingen over mogelijke risico’s van tafel, maar juist de aangetoonde risico's verduidelijkt.


Het gehele beroep is na te lezen op International Doctors Appeal 🔗

5gisnietoke.nl/ 2023/ info & contact