2011 | WHO & IARC


Op 31 mei 2011 classificeerde de WHO en het Internationaal Agentschap voor Onderzoek naar Kanker (IARC) radiofrequente elektromagnetische velden als mogelijk kankerverwekkend voor mensen (Groep 2B), op basis van een verhoogd risico op glioma, een kwaadaardig type hersenkanker, geassocieerd met gebruik van draadloze telefoons.

RF straling is toegevoegd aan de groep waartoe ook lood, asbest en het Human papillomavirus behoren.


WHO classificatie als mogelijk kankerverwekkend

2011 – Classificatie Groep 2B


Voor deze classificatie werd een groep van 30 onderzoekers, wetenschappers en artsen uitgenodigd om deel te nemen aan een beoordeling van de wetenschappelijke literatuur over carcinogeniteit van radiofrequente straling in Lyon, Frankrijk. Onder auspiciën van IARC heeft deze IARC Monograph Working Group on RFR een uitgebreide wetenschappelijke beoordeling van RF-onderzoeken uitgevoerd en vastgesteld.

WHO Wereldgezondheidsraad - Formele classificatie RF straling (2011)

Bekijk de complete IARC classificatielijst 🔗Flyer 5G is niet oké | bronnen & videos

Er is reden tot ongerustheid over 5G. De vijfde generatie van het mobiele netwerk wordt gepresenteerd als een supersnel en ideaal alternatief voor 4G. Door 5G & het Internet of Things (IoT) wordt alles met elkaar verbonden. Dat klinkt handig, maar is al die draadloze straling veilig? 268 wetenschappers & artsen zeggen van niet. Zij roepen op om 5G te stoppen!

De straling van 5G komt dichter bij huis en wordt intenser. In stedelijke gebieden komt er om de 200 meter een antenne, bijv. in lantaarnpalen. Daarnaast zal er gewerkt gaan worden met hogere frequenties voor grotere snelheid.

Al die antennes, mobieltjes en slimme apparaten zullen draadloos heel veel data uitwisselen. Het groeiende dataverkeer zal leiden tot fors hogere energiekosten. 5G leidt tot meer CO2 uitstoot.

Het dagelijks leven zal met het IoT kwetsbaarder worden. De slimme apparaten kunnen doelwit worden van spionage of cybercrime. 5G betekent ook minder veiligheid & privacy.

zet de feiten op een rij
5G is niet oké

5gisnietoke.nl/ 2021/ info & contact